Introduktion af ny allokeringsstrategi – PPC BASIS

​PPC BASIS er en ny allokeringsstrategi, der kommer på baggrund af efterspørgsel fra vores kunder. PPC BASIS udnytter allokeringsmekanismerne fra vores to regelbaserede strategier til at forvalte en diversificeret portefølje med globale aktiver i form af ETF’er. I sin essens bygger BASIS på en kombination af strategisk og taktisk aktivallokering, hvor der procentvis skiftes mellem forskellige aktivklasser for at udnytte markedssignalerne fra vores regelbaserede strategier. PPC BASIS er enten 60% i globale aktier og 40% i globale renteprodukter og råvarer eller omvendt. Allokeringen udgøres af likvide ETF’er, hvor omkostningerne er lave og diversifikationen er stor, samtidig med at de underliggende aktiver ejes. Der benyttes hverken derivater, gearing eller udlån. PPC BASIS er en videreudvikling af den populære Core-satellite Investing (CSI) tilgang til formueforvaltning.

Core-satellite Investing (CSI) er en investeringsstrategi, der er begyndt at vinde mere indpas i investorers porteføljer. I al sin enkelthed går CSI ud på at lave en investeringsportefølje, hvor kernen udgøres af langsigtede investeringer (core) med mulighed for at inkludere alternative investeringer (satellite). Fordelene ved denne form for portefølje er:

-​ Risikospredning

– Kombination af investeringsstrategier

– ​Reducerede omkostninger

– ​Mulighed for at outperforme markedet

– ​Reducerer behovet for at foretage dyre og periodiske re-balanceringer

Den traditionelle form for CSI-struktur handler om, at investere i et bredt udvalg af forskellige indeksfonde, som udgør CORE-delen. Dernæst kan alternative investeringer inkluderes, hvilket kan øge muligheden for, at outperforme markedet. I PP Capital har vi pågået denne form for investering anderledes. Vi tror på, at CORE-delen i sig selv kan outperforme markedet, hvis vægtningen mellem de forskellige aktivklasser følger en velkonstrueret allokeringsstrategi, der kan identificere og forudsige markedsrisikoen. Vi har derfor benyttet os af allokeringsstrategien fra de regelbaserede strategier og følger de signaler vi får derfra. Det betyder, at ved lav markedsrisiko overvægtes der i aktier og ved høj markedsrisiko reduceres aktiebeholdningen til fordel for renter, råvarer og ejendomme. For at øge risikospredningen og reducere omkostningerne allokeres der udelukkende til ETF’er. En pulje af disse ETF’er, bestemt ud fra deres lave handelsomkostninger, benyttes ved re-balancering til gavn for kunden. Fordelene ved PPC BASIS er:

– ​Risikospredning med global eksponering. Inklusive investeringer i emerging markets, ejendomme og råvarer

-​ Stabil udvikling over tid med en allokering der sikre den langsigtede købekraft

-​ Reducerede omkostninger ved brug af ETF’er, samt øget likviditet

-​ Mulighed for at outperforme markedet ved brug af stærk allokeringsstrategi

-​ Reducerer behovet for at foretage dyre og periodiske re-balanceringer i illikvide aktiver

-​ Kan nemt kombineres med satellit investeringer fra PP Capital heri TAKTIK, StockPick, Virksomhedsobligationer og Realkreditobligationer

Vi er stolte over at kunne tilbyde en større produktflade til vores kunder og vi er sikre på, at BASIS vil udgøre et stabilt alternativ til passive investeringer i indeksfonde. Ønsker du at vide mere om BASIS, så tag endelig kontakt til den produktansvarlige på nedenstående informationer.

Sverrir Sverrisson
Investeringsdirektør
ss@pp-capital.dk
+45 88 33 04 33