PP Capital og Matter udvider samarbejdet omkring bæredygtighed og gennemsigtighed

Vi er meget glade for at kunne oplyse, at vi har indgået et betydeligt og spændende samarbejde med den danske fintech-virksomhed Matter, der specialiserer sig i bæredygtige investeringer. Vores ambition med det nye samarbejde er, i første omgang, at lade Matter analysere vores investeringsløsninger og dermed skabe klarhed og gennemsigtighed i forhold til bæredygtighed. Vi er utrolig stolte af de første resultater men vil fortsat arbejde på at blive endnu bedre, og bevæge os i den rigtige retning, på en række miljømæssige- og bæredygtighedsparametre.

Matter screenede indledningsvis vores aktiemandat PP Capital StockPick, DK0061075678, hvor de underliggende aktier er nøje udvalgt af investeringsteamet. Helt centralt for udvælgelsen af selskaberne er, hvorvidt de har et beskyttet og langsigtet vækstpotentiale, der ligger til grund for beregning af det langsigtede afkast. Der investeres kun i solide selskaber, der generer gode absolutte afkast og stabilitet gennem kriser. PP Capital Stockpick leverer et flot resultat og kommer ud med langt bedre scorer end benchmark på de miljømæssige parametre, og indeholder ligeledes ikke selskaber engageret i fossile brændstoffer, tobak eller våbenproduktion. Vi er naturligvis meget glade for de flotte resultater, hvilket dog ikke kommer som den helt store overraskelse, da vi netop bruger tid og ressourcer på at vælge gode og solide selskaber, der drives ordentligt af en dygtig og professionel ledelse. Et overblik over analysens hovedkonklusioner findes her og den fulde rapport tilgås her.

Matter har senest gennemgået vores ETF baserede løsning, PP Capital BASIS,DK0061137452. BASIS er en balanceret fond og derfor screenes porteføljen i fire forskellige faser: Expansion, Slowdown, Downturn og Recovery. Den global økonomi er på nuværende tidspunkt i Downturn fasen og den første rapport er derfor baseret på allokeringen i denne fase. Screeningen leverer et særdeles flot resultat og viser, at BASIS performer bedre end benchmark, i Downturn fasen, målt på udledningen af CO2. BASIS har samtidig lavere eksponering overfor selskaber flaget for kontroversielle temaer. Screeningen af porteføljen i den næste økonomiske fase, Recovery, udgives i takt med at økonomien forbedres og allokeringen i BASIS ændres.

Vi glæder os meget til at udvikle samarbejdet og sammen med Matter levere flotte afkast, til vores kunder, i gennemsigtige og bæredygtighedsbevidste investeringsløsninger.